13. Çocukluk Bizde Kalsın Çalıştayı Duyurusu - Özet Teslimi ve Gönderimi

 

13. Çocukluk Bizde Kalsın Çalıştayı Afişi, 2024.


Çocukluk Bizde Kalsın Derneği (Çanakkale) yürütücülüğünde 13. Çocukluk Bizde Kalsın Çalıştayı (13. ÇBK), "Çocuk ve Kültür" temasıyla 11 Mayıs 2024 tarihinde ve çevrim içi ortamda Zoom uygulaması üzerinden gerçekleşecektir.

11 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan 13. Çocukluk Bizde Kalsın Çalıştayı, çocuk ve kültür temasında disiplinler arası çalışmalar planlamak, Çocuk ve Kültür temasının teorik ve pratik yönlerden irdelenmesi ve pratikte karşılaşılan tutum ve davranışlara, hatalara ve eksikliklere ortaklaşa çözüm bulabilmek ve hayata geçirebilmek, yapılacak çalışmaların kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinin belirlenmesi kapsamında  düzenlenecektir.

Bu alanında çalışmalar yapan, katkı sağlayan; akademisyen, eğitimci, öğrenci, araştırmacı, uzman, hukukçu, yazar, yayıncı, sivil toplum kuruluşları ve temsilcileri, dinleyici olarak yer almak isteyen her meslek grubundan ve ilgiden konukların katılımı hedeflenmektedir.


ÖZET TESLİMİ VE GÖNDERİMİ

Sunum, Atölye ve Poster Bildirileri Özeti aşağıda belirtilen yazım kurallarına uygun olarak en geç 15 Nisan 2024 tarihinde cocuklukbizdekal@gmail.com adresine e-posta olarak gönderilmelidir.

ÖZET YAZIM ORTAMI:
  • Özetler Microsoft Word programında yazılmalıdır.

YAZIM DÜZENİ: 
  • Özetler Türkçe yazılmalıdır.
  • Sunumunuz içeriği doğrultusunda oluşturulmuş bir başlık olması gerekir.
  • Adınızı, soyadınızı, kurumunuzu ve iletişim bilginizi içeren bir bölüm yazılmalıdır (Sağ üst köşeye).
  • Özetler aşağıda belirtilen örneğe uygun olarak Times New Roman fontunda, ana başlık 14 punto, metnin kalanı 12 punto yazı büyüklüğü kullanılarak 1 satır aralığı ile yazılmalıdır.
  • Özetin altına en az 3, en fazla 5 anahtar kelime belirtilmelidir.
  • Özet metni sağ-sol, alt-üst’ten 3cm kenar boşluğu bırakılarak hazırlanmalıdır. 
  • Başlıklar ortalanmalı, metnin diğer kısımları 2 yana dayalı olarak yazılmalıdır.
*Değişiklikler güncellenecektir.


ÖZET ÖRNEĞİ

TÜRK BASININDA ÇOCUK KAVRAMININ YER ALMASINA İLİŞKİN BİR İÇERİK ANALİZİ

Ad Soyadı*
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi,Türkiye

Özet
Günümüz dünyasında ve ülkemizde de basının okurlarının düşüncelerini etkilediği ve bu etkinin giderek yer verdiği konular çerçevesinde okurlarının düşüncelerini belirlemeye evrildiği genel olarak kabul gören bir durumdur.
Türkçe ulusal basınımızda çocuk kavramının konulaştırılması ve bu eylemin farklı gazetelerde hangi konular bazında gündeme getirildiğinin nicel ve nitel olarak araştırılıp değerlendirilmesi bu çalışmanın ana sorununu oluşturmaktadır.
Çalışmada Türk basınında çocuk kavramını saptamak ve içerik analizi yöntemi kullanarak sorunun çözümlenmesine çalışmak amaçlanmaktadır.
Bu çalışmada basının bilgilendirme sürecinde yönlendirme gücünün olduğu ön kabulüyle; bilgileri okurlarına açıklama ve kanaat oluşturmada izlediği yolun saptanarak ilgilenen kişilere ve yeni bu tür yapılacak araştırmalara veri olabileceği gibi ışık da tutabileceği düşünülmektedir.
Araştırma kapsamındaki gazetelerin basın meslek ilkelerine bağlı kalarak nesnel,doğru ve güvenilir gazete yazılarına ve haberlerine yer verdikleri varsayılmıştır. Ayrıca bu araştırmada Türk basınının işlevini yerine getirerek; okurlarının bilgi, kültür ve bilinç düzeylerini geliştirme, etkileme ve yönlendirme gücüne sahip olduğu varsayılmıştır.
Bu araştırma yazılı basın ile sınırlı tutulmuştur. Araştırmada incelenen gazetelerin seçiminde; gazetelerin tiraj büyüklüklerinin yanı sıra bu gazetelerin toplumdaki farklı okur kitlelerine hitap etmeleri de dikkate alınan bir diğer unsur olmuştur.
Araştırma için seçilen gazeteler: ... . Gazete ekleri, spor sayfaları ve reklamlar bu araştırmanın kapsamı içinde tutulmuştur. Gazete tarihleri 01.10.2006-31.05.2007’dir (Araştırma için bu zaman diliminin seçilmesinin nedeni; çalışmanın öğrencilerimle birlikte yürütülmesidir). Bu periyodu kapsayan toplam 1215 gazete ve verilen ekleri incelenmiştir. Araştırma, görgül araştırmaya dayanan tarama modelindedir. İçerik analizi yöntemi kullanılarak Türk basınının çocuk kavramı konusunda sergilediği tutumun saptanması amaçlanmıştır. Çalışmanın sonunda elde edilen bulgular tablolara ve grafiklere aktarılarak buradan da yoruma gidilmiştir.

Anahtar Sözcükler: Basın, Türk Basını, Çocuk


ÖNEMLİ TARİHLER:

13. ÇBK Çalıştayı Tarihi: 11 Mayıs 2024.

Sunum, Atölye ve Poster Bildirileri Özeti Son Gönderim Tarihi: 15 Nisan 2024.

Kabul Edilen Bildirilerin İlanı: 1 Mayıs 2024.

13. ÇBK Çalıştayı Programının İlan Edilmesi: 3 Mayıs 2024.
...

Yorumlar